Επιλογή Γλώσσας :
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ : 22410 62649 22410 38509
» Περιβάλλον

Οι κλιματολογικές αλλαγές που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης εκπομπής των «αερίων του θερμοκηπίου» (προϊόντα καύσης). Για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το ενδιαφέρον έχει στραφεί σε καθαρότερες μορφές ενέργειας. Το Υγραέριο κατέχει σημαντική θέση στην προσπάθεια μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων.

Η Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα έχει συμφωνήσει στο γεγονός ότι κατά τον 20ο αιώνα, η επιφανειακή θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά 0.6°C. Ως αποτέλεσμα αυτού, έχουν καταγραφεί τα παρακάτω:

·Ένδεκα από τα τελευταία 12 χρόνια (1995~2006) κατατάσσονται στις 12 θερμότερες χρονιές που έχουν καταγραφεί επίσημα.

·Η στάθμη της θάλασσας παρουσιάζει μια συνεχή καταγραφόμενη άνοδο από το 1961 έως το 2003.

·Οι θερμοκρασίες στον αρκτικό κύκλο παρουσιάζουν σχεδόν διπλάσιο ρυθμό αύξησης σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο τα τελευταία 100 χρόνια.

(Πηγή: Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) report on climate change)

Στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινόμενου του θερμοκηπίου, το Πρωτόκολλο του Κιότο έθεσε ως κύριο στόχο την μείωση της εκπομπής στην ατμόσφαιρα των αερίων του θερμοκηπίου. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Διοξείδιο του Άνθρακα, το Μεθάνιο και τα Οξείδια του Αζώτου, τα οποία αποτελούν τα κύρια προϊόντα καύσης.
Σημαντικό είναι και το ζήτημα που αφορά την παραγωγή ενέργειας στο μέλλον, όπου οι εταιρείες παραγωγής θα πρέπει να εγγυηθούν όχι μόνο τις μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα και την μη τοξικότητα, ώστε να εξασφαλιστεί η υγιείς διαβίωση του πληθυσμού. Για αυτό το λόγο έχουν μπει σε εφαρμογή προδιαγραφές για την ποιότητα του αέρα, οι οποίες θα ελέγχουν την εκπομπή βλαβερών ρύπων στην ατμόσφαιρα.

» Διαβάστε Επίσης

  1. Υγραέριο και Περιβάλλον
  2. Σύγκριση

Καλέστε τώρα και ένας εξειδικευμένος τεχνικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για δωρεάν ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα μας και τις εφαρμογές τους.

Τηλέφωνα : 22410 62649 & 38509